KONYA / AHIRLI - Ahırlı Şehit Samet Bütün Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda Din Kültürü Öğretmenimiz Tuba DÖNERTAŞ yönetiminde en güzel ezan  okuma yarışması düzenlendi.İstekli öğrencilerimiz yarışmaya katıldı. Ortaokul ve ilkokul bünyesinde yarışmaya katılan öğrencilerimizden Süleyman UÇAR( birinci), Mehmet KÖSE (ikinci), Mustafa OĞUR ( üçüncü) olmuştur. Etkinliğimizde emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

"Matematiğin hiçbir dalı yoktur ki ne kadar soyut olursa olsun, bir gün gerçek dünyada uygulama alanı bulmasın!"

Önceliğimiz Matematik Projesi kapsamında Şubat ayı matematiksel modelleme etkinliği ve Geogebra uygulaması üzerinde gösterimi matematik öğretmenimiz Nigal AYDOĞAN tarafından öğrencilerimizle birlikte yapılmıştır.

Şbt

Şubat ayı okul etkinliğimiz kapsamında Matematik Öğretmenimiz Nigal AYDOĞAN tarafından yaptırılan Origami etkinliğini tüm okul eğlenerek yaptı. Zıplayan kurbağalarımızla yarış yapmayı da ihmal etmedik.

Şbt

Dilimizin Zenginleri Projesi kapsamında Şubat ayı konusu olan 'Deyimler ve Atasözleri' ile ilgili Türkçe öğretmenimiz Rabia Hilal Tetik tarafından okul panosu, tiyatro gösterisi, atasözleri ve deyimleri resmetme, deyimler ve Atasözleri ve anlamlarını eşleştirme gibi etkinlikler yaptırıldı. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler.

Şbt

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile "Medeniyet Okulu" projesi kapsamında koordine edilen "Haydi Bil Bakalım" Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması  20 Şubat 2024 tarihinde Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirildi.

Okulumuz 6.sınıf öğrencilerinden Ayşe Nisa ÖZTÜRK, Hasan Güzel ve Hatice İkra ÇINAR yarışmaya katılmışlardır. Yarışma sonunda ödüllerini almışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Ayrıca Yarışma sonrasında öğrencilerimize Konya Bilim Merkezi rehber eşliğinde gezdirilmiş ve sinevizyon gösterisi izlettirilmiştir. Öğrencilerimiz Bilim Merkezinde hem eğlenmiş hem de öğrenmişlerdir.

Şbt

Okulumuzda adını gururla taşıdığımız Şehit Samet BÜTÜN'ü anma programımız Ahırlı Müftümüz Sayın

Ramazan ERCAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer ÖZ'ün katılımıyla gerçeklestirildi. Vatan uğruna canınıf eda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygiyla anıyoruz.

Şbt

Konya Medeniyet Okulu Tiyatro Ekibi tarafından okulumuzda ki öğrencilere Yangın ve İtfaiye temalı gösteri sergilenmiştir. Bilgilendirici oyun için teşekkür ederiz

Şbt

Ülkemizin yaşadığı 6 şubat deprem felaketini ve yaşanılan acıları unutmadık. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah geride kalanlara sabırlar versin. Deprem ve doğal afetler ülkemizin bir gerçeği, bu gerçeği asla ve asla unutmamamız gerekmektedir. Eğitimciler olarak bizlerin üzerine düşen; geleceğin mühendislerin, şehir planlamacılarını yetiştirirken onlara, bilimi öne almaları, ahlaklı işler yapmaları gerektiğini öğretmektir.

Tüm kademelerdeki 6 Şubat depremi ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Öz okulumuza gelip tüm öğrencilerle konu hakkında konuşmuştur.

Ock

Bir dönem boyunca öğrencilerimiz eğlendiler, öğrendiler. Artık bir tatili hak ettiler.

Ahırlı Kaymakamımız İsmail YÜKSEL Beye ve Ahırlı Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Öz Beye karne sevincimize ortak oldukları için çok teşekkür ederiz.  Öğrencilerimize bol kitap okumalı, eğlenmeli ve öğrenmeli bir tatil dileriz.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında eğlendiğimiz ve öğrendiğimiz bir günü daha geride bıraktık. Velilerle birlikte kitap okuma ve ardından karaoke etkinliğimizi yaptık. Hem eğlendiğimiz hem de öğrendiğimiz bir günümüz daha geçti.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında bugün öğrencilerimizle doyasıya eğlendik ve çevremize duyarlı olmamız konusunda bilinçlendik. Okulumuzda bugün bol bol gülmeli bir Evet-Hayır Yarışması yaptık ardında da çevremize duyarlı öğrencilerimizle birlikle sosyal sorumluluk projesi kapsamında çevre temizliği yaptık.

Ock

Dönem sonu faaliyetleri kapsamında salı günü okulumuzda kitap okuma etkinliği yapıldı. Ayrıca ocak ayı okul bazlı faaliyetimiz kapsamında da olan sinema etkinliğimiz Seher YILDIRIM rehberliğinde yapılmıştır. Bol mısırlı etkinliğimiz için koridorumuzda sinema havası estirildi ve öğrencilerimiz keyifli bir gün geçirdi.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi

için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlendi.

Bu kapsamda pazartesi günü okulumuzda bilgi yarışması ve mandala boyama etkinlikleri yapıldı. Öğrencilerimiz etkinlikleri eğlenerek yaptılar.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ocak ayı konusu olan 'Dede Korkut' ile ilgili etkinlikler yapıldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı konusu olan 'Yunus Emre' ile ilgili etkinlikler yapıldı.